Belépve mint:

kilépés
35
Egyszerű
Alacsony
  • 0, 5 kg csirkemell
  • 1 üveg szeletelt gomba (nagy üveges)
  • 1 doboz ananász konzerv
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg trappista sajt
  • 4 dl tej
  • 2 ek liszt
  • ételízesítő, bors
  • szójaszósz
  • szerecsendió
  • 2 tk zsemlemorzsa
  • olaj

Csőben sült gombás csirke

1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, az ananászt kockázzuk.
2. Kevés olajon a csíkozott csirkemellet fehéredésig átpirítjuk a fokhagymával. Ételízesítővel, borssal ízesítjük. Ha megpirult, tányérra szedjük és félretesszük.
3. A visszamaradt olajon a gombát és az ananászt pároljuk néhány percig, ízlés szerint ízesítve, szerecsendióval megszórva, kevés szójaszószt is csepegtetünk rá. Addig pároljuk, hogy még egy kevés lé maradjon alatta, így nem lesz száraz a végeredmény :-)
4. Visszatesszük a husit az ananászos gombához, de épp annyira, hogy összeforgatjuk, majd az egészet sütőtálban elterítjük.
5. Trappista sajtot reszelünk a tetejére.
6. 1ek olajat felforrósítunk, beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, kevés ételízesítőt, borsot, és szerecsendiót. Az egészet folyamatosan kevergetve jól átfőzzük, míg sűrűsödik. Ha kész, a sajt tetején elterítjük.
7. Megszórjuk zsemlemorzsával, és mehet a sütőbe, míg szépen megpirul a teteje.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: