Belépve mint:

kilépés
55
Egyszerű
Közepes
  • 0, 5 kg csirkemellfilé
  • 15 dkg száraz kolbász
  • 15 dkg erdélyi szalonna
  • 3 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • só, bors, grill fűszerkeverék

Csirke saslik

1. Kockára vágjuk a csirkemellet.
2. Elkészítjük a pácot: 3 ek olajba a zúzott fokhagymát és a fűszereket elkeverjük. A csirkemellet beleforgatjuk, és hűtőbe tesszük, legalább 2 órára. A legjobb, ha egy éjszakát áll.
3. Karikára vágjuk a kolbászt, kockákra a szalonnát, cikkekre a vöröshagymát.
4. Bambuszpálcára tűzzük sorban a husit, a szalonnát, a kolbászt, a vöröshagymát.
5. Tepsiben sorba rakjuk, alufóliával lefedve 30 percig sütjük. Amikor levesszük a fóliát, a kisült szalonnás-kolbászos lével meglocsoljuk. Újabb 10 percig sütjük fólia nélkül.
6. Salátával, paprikával, paradicsommal tálaljuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: