Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Alacsony
  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kis konzerv gomba
  • 2 kis tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő
  • néhány csepp citromlé
  • petrezselyemzöld
  • 2 tyúkhúsleves kocka
  • só, bors, édesítőszer
  • 1 kk majoranna
  • 5-6 babérlevél
  • kapor

Babéros csirkemájleves

1. A gyökeret és a répát megtisztítjuk és vékonyka csíkokra vágjuk.
2. Feltesszük főni kb. 8dl vízben a zöldségeket, a gombát, beltesszük a leveskockákat és a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Forrás után 10 percig főzzük.
3. Közben a csirkemájat csíkokra vágjuk. A tejfölt a keményítővel simára keverjük, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe.
4. Ezután azonnal beletesszük a csirkemájcsíkokat is és folyamatosan kevergetve, kis lángon még 10 percig forraljuk.
5. Végül beleszórjuk a megmosott és finomra aprított kaprot, csipetnyi sóval és néhány csepp édesítővel, citromlével ízesítjük, de már nem forraljuk. A tűzről lehúzva, fedő alatt hagyjuk állni néhány percig. Tálalás előtt petrezselyemmel megszórjuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: