Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Közepes
  • 1 db tojás
  • 3 ek búzadara
  • pár csepp citromlé
  • fahéj
  • por alapú édesítőszer
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 db alma
  • 1 cs leveles tészta

Almás rétes


Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízesítjük az édesítővel, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, és a pár csepp citromlével, alaposan elkeverjük, majd állni hagyjuk 30 percig.
A felengedett leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, keresztben kétfelé vágjuk, így két rétesünk lesz.
Az almás töltelékbe keverjük a búzadarát, ez fogja felszívni az alma levét. (ha sok levelet eresztett az alma, akkor jobb a nagyját kinyomkodni belőle)
A tölteléket kétfelé osztjuk, mindegyik tészának a közepére rakjuk hosszú, egyenletes csíkban.
A tészta két szélét ráhajtjuk a töltelékre.
Lekenjük a felvert tojással a tetejét, és mehet a sütőbe, addig sül, amíg a teteje szép sárga lesz. Édesítővel vagy porcukorral megszórjuk.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: