Belépve mint:

kilépés
70
Egyszerű
Alacsony
  • 75 dkg pulykamell egyben
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 2 alma
  • 3 ek liszt
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 ek olaj
  • 1 dl víz

Almás-hagymás pulykasült

A húst befűszerezzük sóval, borssal, bekenjük pirospaprikával.
Egy sütőtál aljára öntjük az olajat, rárakjuk a fűszeres húst, megforgatjuk benne, hogy mindkét oldalát érje az olaj.
A vöröshagymát karikára vágjuk, az almát vékony szeletekre, és a húst beborítjuk az almával és a hagymával.
Kb. 1dl vizet öntünk rá.
Alufóliával lefedve pároljuk 50 percig, majd a fóliát levesszük, és a husi tetejét szép pirosra sütjük újabb néhány perc alatt.
A husit kivesszük, és hagyjuk kihűlni (én alufóliába csomagolom, úgy hagyom kihűlni), azután szépen szeletelhető.
A visszamaradt almás-hagymás szószt megszórjuk a liszttel, összekeverjük, (ha túl sűrű lenne, egy kicsi vizet lehet hozzá adni), és visszatoljuk a sütőbe fedetlenül 5 percre.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: