Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 evőkanál margarin
  • 0, 75 l víz
  • 0, 75 l tej
  • 40 g étkezési keményítő
  • só, bors, (reform)ételízesítő

újhagyma krémleves

Az újhagymát a zöldjével együtt apró karikákra vágom, majd a margarinon megfonnyasztom és turmixgépbe teszem.
Ráöntöm a vizet és simára turmixolom, majd visszaöntöm az edénybe és felforralom a tej nagy részével együtt.
A maradék tejben elkeverem az étkezési keményítőt, majd folyamatos keverés mellett ezt is a leveshez adom.
Az egészet felforralom, ízlés szerint ízesítem a fűszerekkel és reszelt sajttal megszórva tálalom.
tipp Füstölt sajttal még finomabb!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: