Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Közepes
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj (vagy sima napraforgó)
  • 1 liter víz
  • 1 púpos marék krumpli, 1 újjnyi kolbász
  • 1 kiskanál ételízesítő (púpos kiskanál)
  • 1 kiskanál őrőlt pirospaprika (csapott kiskanál)
  • 2 csipetnyi őrőlt bors
  • 3 kiskanál (durum) liszt

krumplipaprikás

Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a paprikát, az ételízesítőt és a borsot. Jól összekeverjük, rátesszük a megtisztított és nagyobb darabokra vágott krumplit és felöntjük az 1 liter vízzel. Ha már majdnem megpuhult a krumpli, hozzáadjuk a kis darabokra vágott kolbászt (fontos a füstös íz miatt) és készre főzzük. Végül merünk ki a levéből egy evőkanállal amiben simára keverjük a lisztet és visszaöntjük az edénybe.
Jól összekeverjük és csipetkével, vagy friss kenyérrel tálaljuk. Plusz persze a savanyú uborka nagyon fontos.
tipp Fincsi, tartalmas és egyszerű! Jó étvágyat!
.
Vendég

Bíró Tibor mondta:

Kipróbáltam és isteni lett,de Én kevesebb vizet adtam hozzá,mert sűrűbben szeretjük.+ tettem bé csipet köménymagot és késhegynyi fokhagymaport.

2014-10-01 13:06:43

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: