Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 2 evőkanál étolaj
  • 0, 5 kg (valamilyen)gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1, 5 dl víz
  • só, bors, majoranna
  • 1 teáskanál (púpos)őrölt pirospaprika
  • 1 kiskanál mustár

gombapörkölt

A gombákat megmosom és nagyobb darabokra vágom.
A kockára vágott hagymát az olajon megdinsztelem, majd hozzákeverem a pirospaprikát és ráteszem a gombát a vízzel.
Ízlés szerint fűszerezem a sóval, borssal és majorannával, majd addig rotyogtatom, míg a gomba megpuhul. Mielőtt elzárom hozzákeverem a mustárt, amitől egy kicsit testesebb lesz az íze.
Ha nagyon leveses állagú marad a leve, akkor én krumplit szoktam belereszelni, ami egy nagyon jó természetes sűrűsítő. Ebbe egy közepes krumpli kellett, de, ha kevesebb vizet öntök alá, talán el is hagyhattam volna a krumplit.
tipp Tarhonyával ettük, de szerintem - mivel gombáról van szó - bármivel jó lenne :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: