Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Magas
  • 1 kiskanál őrőlt bors és ízlés szerint ételízesítő
  • 3 evőkanál (oliva)olaj
  • 2 db vöröshagyma, répa, fehérrépa
  • 12 db nagyobb sampion gomba
  • a panírozáshoz liszt, tojás és kenyérmorzsa

Zöldséggel töltött rántott gomba

A gombafejeket megtisztítjuk a közepét kiszedjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, minél apróbb darabokra vágjuk. Kb. 10 percig kevés vízen pároljuk, majd ha a víz elpárolgott, alá tesszük az olajat és pirítjuk még 10 percig. Közben ízlés szerint fűszerezzük. Én pikánsra akartam a tölteléket, ezért a bors dominált.
Ha kész bele töltjük a gombafejekbe. Lehet egy kicsit púposra, mert nem esik szét, ha nem forgatjuk össze-vissza panírozáskor.
Ha kész van mind, bepanírozzuk és forró olajon hirtelen kisütjük.
tipp Mi spenóttal ettük, finom volt!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: