Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Magas
  • 2-3 evőkanál durumliszt
  • 1-2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomó zöldségzöld
  • 1 púpos maréknyi répa, fehérrépa, vöröshagyma, kukorica, gomba
  • 2 csipetnyi só, cukor, vegeta, bors
  • 3 evőkanál olaj

Zöldséges durumpalacsinta

A tojásból, a lisztből, a tejből, a vízből, sóból és cukorból palacsintamasszát készítünk. Puding sűrűségű masszát kell hogy kapjunk, ennek tudatában lehet többet rakni, amiből kell. Kisütjük a palacsintákat.
A zöldségeket apróra vágjuk, megpároljuk, majd olajat alá téve (borssal, vegetával) fűszerezve pirítjuk 5-10 percig, ízlés szerint. Ezután beletöltjük a palacsintába a kép szerint.
Szívem szerint még sajtot raktam volna a zöldségre, mielőtt összehajtom a tésztát, de elfelejtettem.
tipp Aki még se sós palacsintát, se durum palacsintatésztát nem evett, az ne együtt kezdje el a kettő, mert túl intenzív, tömény, és fura lesz. A próba Nyuszim-tól tudom, akivel ez történt.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: