Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Közepes
  • fél pohár tejföl
  • 2 evőkanál (szőlőmag)olaj
  • 4 kiskanál (durum)liszt (púpos kiskanál)
  • 4 marék apróra vágott zöldbab, fél fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 2 db fokhagymagerezd
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika(csapott kiskanál)
  • 6 dl víz

Zöldbabfőzelék pirosan

Az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk az olajon.
Rátesszük a zöldbabot, az ételízesítőt, az őrölt paprikát és jól összeforgatjuk, majd ráöntjük a vizet.
Ha megpuhult a bab egy merőkanállal szedünk ki a levéből, amit a fél pohár tejföllel és a liszttel simára keverünk, majd lassan folyamatos kevergetés mellett visszaöntjük a zöldbabra.
Rátörünk két gerezd fokhagymát, összerottyantjuk és kész is van.
tipp A két gerezd fokhagyma nem kevés bele. Aki nem szeretné kimondottan érezni az ízét, az csak egy gerezdet rakjon bele az összhatás kedvéért.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: