Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Magas
  • 6 szelet disznóhús
  • egész zabpehely
  • darált cukrozatlan mák
  • olaj, olivaolaj
  • 2 db tojás

Zabpehelybe és mákba forgatott sült hús

A húsokat előző este kikloffoljuk és megsózzuk.
A tojást felverjük. Beleforgatjuk a húst a tojásba, majd a zabpehelybe. Óvatosan lerázzuk a felesleges zabpelyhet, majd gyorsan, bő forró olajban megsütjük mind két oldalát.
A mákos husinál más a módszer: a húst megkenjük olivaolajjal úgy forgatjuk a natúr őrölt mákba és teflonos serpenyőben nagyon kevés olajon sütjük meg, lefedés nélkül. Fontos a kikloffolás! Kb 10 percig sütöttem a mákosat, a zabpelyheset, meg addig, míg megpirult a zabpehely. Kicsit rágósabb marad a mákos, mint a rántott vagy a zabpelyhes husi, de finom (és egészséges) :)
tipp Köretnek túrós zöldbabot készítettem. 25 dkg túrót összekevertem ugyanennyi zöldbabbal. Pirosarannyal, erős pistával, őrölt fűszerköménnyel, kurkumával ízesítettem. Lefedve kb 30 percig sütöttem sütőben, majd fedő nélkül még 10 percig.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: