Belépve mint:

kilépés
20
Egyszerű
Magas
  • 55 g zabpehelyliszt
  • 20 g zabkorpa
  • 150 ml tej
  • 1 db nagyobb tojás
  • csipet só, pár csepp vanília aroma
  • fél citrom reszelt héja
  • 0, 5 tk nyírfacukor
  • 3 csipet szódabikarbóna

Zabpalacsinta

A tejet a tojásokkal kézi habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a zablisztet, a korpát, a szódabikarbónát, sót, csomómentesre keverjük. Ha kell, akkor annyi vizet adunk hozzá, hogy egy sűrűbb palacsintatészta állagot kapjunk. Hozzákeverjük még a pár csepp vaníliaaromát, fél citrom héját, és a nyírfacukrot. Legalább 2 órát állni hagyjuk (fontos!)
Pihentetés után neki is láthatunk a sütésnek. A palacsintatésztához annyi vizet keverünk, hogy a pihentetés előtti állagát visszakapja (besűrűsödik közben). Teflonserpenyőben, olaj nélkül szépen ki lehet sütni, egyáltalán nem ragad le.
Ebből a mennyiségből én 7 db palacsintát tudtam kisütni, de levessel együtt csak hármat tudtam megenni, olyan laktató.
.

Ritus mondta:

Holnap ez lesz az ebédem :)

2013-01-28 13:59:45

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: