Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Alacsony
  • 8 db tojás
  • 50 dkg (valamilyen) gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg vaj
  • só, bors

Tordai gombás tekercs

A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját és 4 db tojáslepényt sütünk belőle, vajjal kikent palacsinta sütőben. (szerintem érdemesebb nagy serpenyőben, nem palacsinta sütőben sütni és nem az egész serpenyő nagyságát igénybe venni, mert a forgatásnál szükség lesz egy kis plusz helyre) NAGYON világos barnára kell sütni a lepényeket, mert ami egy kicsit is sötétebb, az már kesernyés(a képen láthatóak is azok voltak).
A hagymát apró kockára, a gombát kisebb szeletekre vágjuk tisztítás után és 10 dkg vajon megpirítjuk. Friss petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
A masszával megkenjük a lepényeket, szorosan feltekerjük és már fogyasztjuk is, melegen a legfinomabb. Főételnek is nagyon finom, de eredetileg pecsenye mellé van kitalálva.
tipp Készítettem egy brokkolis tekercset is. A brokkolit puhára pároltam, fűszereztem ízlés szerint, villával összetörtem és megkentem vele egy lepényt. Finoooom! :)
.

Ritus mondta:

Én az alternatív megoldást választom, kipróbálom a brokkolisat :)

2013-04-17 20:50:33

W-oros mondta:

ki gondolta volna...

2013-04-18 09:45:56

Szooke mondta:

Nekem a gombás nyert, de az nagyon! :)

2013-05-10 19:26:10

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: