Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • 1 kis pohár tejföl(ez lesz a mércénk)
  • 1 pohár nyírfacukor
  • 0, 5 dl étolaj
  • 1, 5 pohár durum búzadara
  • 1 db tojás
  • 1 cs sütőpor és vaníliás cukor
  • 1 cs teljes kiőrlésű rétestészta
  • olvasztott vaj
  • magozott meggy(vagy cseresznye)

Teljes kiőrlésű rétes

A tejfölt tálba borítjuk, majd ezzel a pohárral mérjük ki a többi hozzávalót, és a magozott meggy/cseresznye kivételével az összeset a tejfölhöz keverjük (és egy keveset a meggybefőtt levéből).
A masszát állni hagyjuk 20-30 percig, hogy a búzadara megszívhassa magát. Ezután a réteslapokat duplán fogva konyharuhára terítjük, megkenjük olvasztott vajjal, majd ráöntjük a töltelék egyharmadát. Megszórjuk magozott meggyel/cseresznyével(bőven mehet bele), majd a konyharuhával óvatosan feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük a tekercset, majd a többi réteslapot is megtöltjük. Amikor az összes tekercsünk kész (3 tekercs lesz egy 6 lapos réteslap csomagból), a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
tipp Ne süssük meg annyira, mint a képen, mert így már egy csöppet kesernyés volt egy-két helyen. Életem első rétese :D
.
Vendég

Éva mondta:

Milyen teljes kiőrlésű rétestészta létezik? A Tante Fanny az egyetlen, amiről tudok, abban viszont glükózszirup van, tehát biztos nem diabetikus.

2015-06-30 15:57:01

W-oros mondta:

Kedves Éva! Nem teljesen értem a hozzászólását
Diabetikusságról szó sem esett, csak teljes kiőrlésről. Ezt pedig azért bátorkodtam írni - a tészta viszonylatában -, mert a tészta csomagolásán olvasottaknak hittem.

2015-07-01 21:34:17

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: