Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Magas
  • 5 evőkanál olaj
  • (tengeri)só, (reform)ételízesítő,
  • 5 dl főzőtejszín
  • 3 db újhagyma
  • 1 kg (bármilyen)gomba
  • 2 evőkanál (teljes kiőrlésű)liszt
  • 1 dl víz
  • 3 db fokhagymagerezd

Tejszínes gomba

A gombát apróra vágjuk és puhára pároljuk.
A hagymát karikákra vágjuk és az olajon megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a gombát és az apróra vágott fokhagymát. Félrehúzzuk a tűzről, míg a tejszínt, a vizet és a lisztet összekeverjük majd a gombához adjuk és ízlés szerint ízesítjük sóval, ételízesítővel.
Az egészet jól összekeverjük és ha egyszer rottyant már kész is van!
tipp Mi (színes) tésztával ettük, azzal nagyon finom volt, de én rizzsel vagy tarhonyával is el tudnám képzelni :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: