Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Magas
  • 2 csipetnyi szerecsendió és reform ételízesítő
  • 2 evőkanál (teljes kiörlésű)liszt
  • 2 dl tej
  • 750 ml főzőtejszín
  • 1 csomag lasagne tészta
  • 1 marék spenótlevél
  • 25 dkg trapistasajt

Tejszínes-spenótos lasagne

Egy tepsi alját kikenem vajjal vagy margarinnal (ami otthon van).
A tejszínt, a szerecsendiót, az ételízesítőt és a lisztet csomómentesre keverem.
A sajtot lereszelem. A spenótot nagyobb darabokra vágom.
Rétegzem: tészta, kevés lisztes tejszín, sajt, spenót majd újra. Ezt addig folytatom, míg elfogynak az alapanyagok. A tetejére egy réteg tészta és arra sok sajt kerüljön.
A végén óvatosan aláöntöm a tejet és alufóliával lefedve kb. fél órát sütöm. Ha villát szúrok bele és a tészta puha, akkor leveszem az alufóliát, pirosra pirítom a sajtot és kész is.
Ha még nem puha a tészta, akkor öntök alá még 1 dl tejet és visszateszem. Majd egy 10 perc múlva újra megnézem.
tipp Ha friss spenótot nem tudok szerezni, akkor persze jó a fagyasztott boltiból is egy csomag.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: