Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • 1 kiskanál tárkony, só, vegeta
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 kiskanál ecet
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 marék zöldborsó
  • 2 db répa, fehérrépa és krumpli
  • 30 dkg pulykamell
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 0.5 kiskanál bors
  • 1.5-2 liter viz

Tárkonyos raguleves

A kockára vágott hagymát az olajon megdinszteljük.
Rárakjuk az apró kockákra vágott húst, hogy megpiruljon (egy kicsit).
A répát, a fehérrépát és a krumplit tetszés szerinti nagyságra összedaraboljuk és hozzátesszük a húshoz és a hagymához.
Rátesszük a vegetát, a borsot és a sót, majd jól összekeverjük és felöntjük kb. 1.5-2 liter vízzel.
Addig főzzük, míg minden megpuhul. Akkor hozzáadjuk a tejfölt, amit már simára kevertünk a liszttel és az ecettel.
Ha egyszer összerottyant, hozzá adjuk a tárkonyt.
tipp Másnaposságra kiváló!
.

szucsanett mondta:

Ecet nélkül próbáltad már???Úgy milyen???

2011-09-23 20:22:45

W-oros mondta:

Igen, próbáltam. Amikor nem volt itthon ecet :) Úgy egy lágyabb ízt kaptam, az is nagyon finom volt! Írj, ha kipróbálod...

2011-09-25 08:01:05

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: