Belépve mint:

kilépés
180
Átlagos
Közepes
  • só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
  • 1 csomag szója kocka
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 kiskanál örölt paprika
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál vegeta

Szójapöri

A szóját leáztatom annyi vízben, hogy ellepje. Rászórom a vegetát, egy kiskanál borsot és összekeverem. Amíg ázik, megtisztítom a hagymát, összekockázom és az olajon megdinsztelem. Ha a hagyma kész, rárakom az őrölt paprikát és összekeverem. Ezután félre húzom a tűzről, a szójakockából kézzel kinyomkodom a vizet és rárakom a hagymára, majd ráöntöm a levet, amelyben áztattam (plusz még annyi vizet, hogy ellepje a szóját). Rakok hozzá néhány csipet őrölt köményt, egy kis sót és lassú tűzön főzöm, hogy besűrűsödjön (ehhez kell a sok idő). Közben kóstolgatni is kell és ízlésnek megfelelően tovább fűszerezni akár még mehet bele piros arany vagy valami csípős/erős dolog is.
Bármilyen köret készíthető hozzá, pl. tört krumpli is, amit mellette láttok. De finom rizzsel, hagymás krumplival is. Az én kedvencem az, amikor görög salit csinálok hozzá és összekeverem a tányéromban vele.
tipp A szójával ugyanúgy kell bánni, mint a hússal, csinálj belőle pörit, brassóit, vagy akár rántott szóját, de az nem mindegy, hogy milyen szóját veszel, ezért több márkát próbálj ki.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: