Belépve mint:

kilépés
20
Egyszerű
Alacsony
  • 0.5 kiskanál bors
  • 2 kiskanál vegeta
  • 2 evőkanál olaj
  • 2.5 kiskanál őrölt pirospaprika
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 4 db közepes krumpli
  • 1 marék tészta
  • 1.5 liter víz

Sóba lébe krumplileves

A hagymát apró kockákra vágjuk és megpirítjuk az olajon. Rátesszük a vegetát, az őrölt paprikát, a borsot és jól összekeverjük (gyorsan, nehogy a paprika megkeseredjen). Ezután hozzáadjuk a megtisztított és apró kockákra vágott krumplit, felöntjük 1.5 liter vízzel és addig főzzük, míg a krumpli szinte teljesen megpuhul. Ekkor beletesszük a tésztát (ha kell még hozzá, akkor sót is), pár percig még főzzük, majd elzárjuk alatta a tüzet és lefedve hagyjuk, mert a tészta így is készre puhul 5-10 perc alatt.
tipp Gyors, finom és meleg - a hideg napokra -!
.

bibe1999 mondta:

Kedves orsi anyukam mindig ezt fozott nekunk amikor kicsi voltam,mondhatjuk minden masnap,mar kezdtem elfelejteni milyen is volt habar nem tudtam hogy kell fozni,most mar ertem miert ez volt mindig a menu ,mert nagyon egyszeru es nem is kerul penzbe,de ez melle anyukam mindig masodiknak krumplis tesztat csinalt alevesben fott krumplibol,nagy valoszinu ezert nem szeretem a krumplit.

2011-10-01 07:07:38

Vendég

kishont mondta:

szia, én azt szeretném kérdezni, hogy a tészta az nyerstészta, vagy száraztészta. köszönöm

2013-03-06 11:18:54

W-oros mondta:

Olyan tésztát raksz bele, amilyet szeretnél. A friss házi tésztának nincs párja, de azért szárazzal sem rossz! ;) Én házi, de már száraz tésztával készítettem.

2013-03-06 12:41:10

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: