Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Közepes
  • 1 kiskanál őrőlt pirospaprika
  • 2 kiskanál ételízesítő, majoranna, ecet
  • 1 evőkanál (durum)liszt
  • 2 evőkanál (oliva)olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 7-8 db krumpli
  • 1 bögre tejföl
  • 1 liter víz

Savanyú krumplileves

A kockára vágott hagymát megpirítom az olajon.
Rárakom a kockára vágott krumplit, felöntöm 1 liter vízzel, hozzáadom az ételízesítőt és a paprikát majd addig főzöm, míg a krumpli félig megpuhul.
Ekkor hozzáadom a majorannát majd ha teljesen megpuhult a krumpli, akkor hozzákeverem a tejfölt, amibe már előzőleg belekevertem a lisztet és az ecetet.
Felforralom, ízlés szerint tovább ízesítem, ha szükséges és kész is!
tipp Én a tejfölbe szoktam merni néhány kanál leveslét és azzal jól elkeverem, mielőtt a leveshez adom, mert így biztosan nem ugrik össze benne.
.
Vendég

zuk mondta:

HALIHÓ, EGY KÉRDÉSEM LENNE, AZ ECETBŐL MENNYIT KELL BELE TENNI? KÖSZI

2012-11-21 11:09:25

W-oros mondta:

Szia! Sajnos nem tudom megmondani, de ígérem, hogy legközelebb mérem és kijavítom a receptet. Sokszor csak ízlés alapján főzök. Addig is azt ajánlom, hogy egy teáskanál 10%-ossal kezdj és ha úgy érzed, akkor még utána is rakhatsz bele. De mindig csak keveset, mert a végén túl savanyú lesz. Így szoktam én járni néha! :D

2012-11-21 13:37:48

Vendég

Csókás Bálint mondta:

Épp most falatozom!!! Köszönöm a receptet! :D Fenséges!

2013-02-13 17:00:29

W-oros mondta:

Szívesen! Jó ezt olvasni! :)

2013-02-15 10:53:04

koroknaij mondta:

Holnap elkészitem!

2013-03-31 23:26:01

W-oros mondta:

Írd majd meg, hogy sikerült...

2013-04-01 11:00:45

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: