Belépve mint:

kilépés
45
Egyszerű
Közepes
  • 1 marék sótlan mogyoró vagy reszelt mandula vagy dió
  • 1 csipetnyi só
  • 3 csipetnyi fahéj
  • 10 dkg (barna)cukor
  • 5 dkg (teljes kiőrlésű)liszt
  • 25 dkg répa
  • 10 g élesztőpor
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj

Répatorta

A répát karikákra vágjuk és megfőzzük.
A cukrot és a tojásokat 5 percig habverővel keverjük.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt, az apróra tört mogyorót, a fahéjat, a sót és az olajat. Jól összekeverjük majd hozzáadjuk a főtt répát és addig keverjük a habverővel míg a répa apróra szét nem megy.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 15-20 perc alatt készre sütjük, max. hőfokon.
tipp Egyszerű, kellemes édesség, a répa íze nem érződik ki.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: