Belépve mint:

kilépés
120
Összetett
Közepes
  • 1.5 pohár tejföl
  • 1 kiskanál őröltbors
  • 3 csipetnyi őrölt szárított fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 bögre (barna)rizs
  • 1.5 bögre szójagranulátum
  • 3 nagy marék kelbimbó
  • 6 evőkanál (oliva)olaj
  • 1 kiskanál (reform) ételízesítő
  • 0.5 kiskanál (tengeri)só

Rakott, pikáns kelbimbó

A rizst és a félbe vágott kelbimbókat puhára főzöm (külön tálban, sótlan vízben).
A szójagranulátumot leáztatom meleg vízben (a vizét ízlés szerint fűszerezem). Addig ázhat, míg a rizs megpuhul.
A kockákra vágott hagymát megpirítom az olajon. Hozzáadom a rizst, a kelbimbót, a szóját, az ételízesítőt, a borsot, a sót. Jól összedolgozom és mielőtt elzárom a tűzet alatta ráőrlöm a szárított fokhagymát.
Ezután tepsibe öntöm az egészet, tejfölt öntök a tetejére és sütőbe teszem.
Kb. 30 percet sütöm míg megpirul a tejföl.

(Azért ilyen hosszú az elkészítési idő, mert a barna rizs legalább 40 percet fől, míg puha lesz)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: