Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db közepes fej kelkáposzta
  • 1 csomag szójagranulátum
  • 1.5 bögre (barna)rizs
  • 10 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál csemege pirosarany
  • 2 bögre tejföl
  • 20 dkg (trapista)sajt
  • só, (vega)ételízesítő, bors, fokhagymagranulátum, őrölt pirospaprika

Rakott kelkáposzta

A kelkáposztát leveleire szedjük és 10 percig pároljuk sós vízben. Ha kihűlt, csíkokra vágjuk.
A szójagranulátumot beáztatjuk (a vízbe rakjunk egy csipet sót és egy csipet fekete borsot).
A rizst megfőzzük.
A kockákra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a kinyomkodott szóját és ízlés szerint ízesítjük sóval, ételízesítővel, fokhagymagranulátummal és borssal.
A sajtot nagy lyukon lereszeljük.
1.5 pohár tejfölt összekeverünk a sajt 3/4-ével, a pirosarannyal és egy kiskanál őrölt pirospaprikával.
A végén egy nagy tálban jól összekeverjük a káposztát, a rizst, a szóját és a tejfölt.
Egy nagy hőálló tálba tesszük, a tetején megkenjük a maradék tejföllel és rászórjuk a maradék sajtot.
Kb. 30-35 perc alatt max. hőfokon megsütjük (míg a sajt megpirul a tetején).
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: