Belépve mint:
60
Egyszerű
Közepes
2
2
4162
0
- 4 db pontyderék
- 2 db paprika
- 3 db paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 4 db (nagy)krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg vaj
- őrölt pirospaprika, só
- 2 kiskanál házi tejföl (vagy 2 dl bolti tejföl)
Rácponty
A halat néhány órával a sütés előtt lesózzuk és állni hagyjuk. Ne essünk túlzásba, mert a szalonnából is sül ki só.A krumplit héjában megfőzzük, majd ujjnyi vastagra szeleteljük.
A vajat darabokban egy jó nagy tepsibe tesszük és rápakoljuk a krumplit.
A krumplira tesszük a halszeleteket és enyhén megszórjuk őrölt paprikával, majd fogvájóval szalonnadarabokat tűzdelünk a halra.
A hal mellé tesszük az összevágott paprikát, paradicsomot és hagymát.
A tepsit lefedjük és előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezután levesszük a halszeletekről a szalonnát (mellé tesszük, hogy tovább sülhessen), a szeleteket megkenjük a tejföllel (vagy meglocsoljuk, ha boltit használunk) és még 15 percre lefedés nélkül visszatesszük sülni.
Ha letelt a 15 perc, kivesszük és kajaaaaaa!

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: