Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • 4 db pontyderék
  • 2 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 db (nagy)krumpli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg vaj
  • őrölt pirospaprika, só
  • 2 kiskanál házi tejföl (vagy 2 dl bolti tejföl)

Rácponty

A halat néhány órával a sütés előtt lesózzuk és állni hagyjuk. Ne essünk túlzásba, mert a szalonnából is sül ki só.
A krumplit héjában megfőzzük, majd ujjnyi vastagra szeleteljük.
A vajat darabokban egy jó nagy tepsibe tesszük és rápakoljuk a krumplit.
A krumplira tesszük a halszeleteket és enyhén megszórjuk őrölt paprikával, majd fogvájóval szalonnadarabokat tűzdelünk a halra.
A hal mellé tesszük az összevágott paprikát, paradicsomot és hagymát.
A tepsit lefedjük és előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezután levesszük a halszeletekről a szalonnát (mellé tesszük, hogy tovább sülhessen), a szeleteket megkenjük a tejföllel (vagy meglocsoljuk, ha boltit használunk) és még 15 percre lefedés nélkül visszatesszük sülni.
Ha letelt a 15 perc, kivesszük és kajaaaaaa!
tipp Nagyon finom, de nehéz étel, ezért nem kell spórolni a köré tett zöldségekkel.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: