Belépve mint:

kilépés
40
Egyszerű
Közepes
  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • 1 kiskanál só (csapott kiskanál)
  • 0.5 dl olaj
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás (+egy tojás sárgája)

Pogácsa kicsit másként

Az olajat a tejet és a sót összekeverjük és felforraljuk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a zabpehelylisztet (kanállal keverjük, mert elég masszív anyag lesz). Ezután átrakjuk egy hideg edénybe, rátesszük a két tojást, a plusz tojássárgáját és jól összedolgozzuk. Tepsibe sütőpapírt rakunk, kiskanállal diónyi formákat "szaggatunk" megszórjuk a tetejét sajttal,szezámmaggal, lenmaggal, mákkal vagy bármi mással majd max. hőfokon addig sütjük míg megbarnul (kb. 20 perc).
Ha szeretnénk, akkor a tésztába is reszelhetünk sajtot (kb. 10 dkg-ot).
tipp Nyugodtan meg lehet duplázni az adagokat, mert nem lesz egy óriási mennyiség a leírtakból.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: