Belépve mint:

kilépés
40
Egyszerű
Közepes
  • 3 db tojás
  • 0, 6 l tej
  • 2 csipet só
  • (zabpehy)liszt
  • olaj, porcukor

Palacsintás bodzavirág

A tejet, a tojást és a sót, összekeverjük annyi (zabpehely)liszttel, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk.
A virágokat folyó víz alatt lemossuk, majd száraz konyharuhán lecsepegtetjük.
Jó minőségű teflonserpenyőbe pár csepp olajat teszünk, átforrósítjuk.
A bodzavirágot a száránál fogva belelógatjuk a tésztába, kicsit lecsepegtetjük és belerakjuk a serpenyőbe. Fél perc sülés múlva, amikor már egy kicsit összeállt a bodzás tészta, ollóval lecsipkedjük a vastagabb szárakat, így ha barnára sült az egyik oldala, akkor meg lehet könnyedén fordítani. Mind a két oldalt nagyon barnára kell sütni, tálalás előtt porcukorral bőségesen megszórni(mert akkor intenzívebb a bodza íze), és jót enni :)
.

csakfinoman mondta:

szia ez nagyon klassz, elfogom készíteni. :-)

2013-05-23 10:12:44

W-oros mondta:

Kíváncsi leszek, hogy ízlik majd... :)

2013-05-23 13:32:06

csakfinoman mondta:

Szia szeretném megkérdezni a zabpehely liszt az milyen sima bl55 nem jó hozzá?

2013-05-30 08:52:08

W-oros mondta:

Ha a klasszikus palacsintatésztát készíted el, akkor teljesen jó a BL55-ös is(csak ügyelj rá, hogy sűrű legyen). Én diétázom és próbálok az egészséges életmódra is hangsúlyt fektetni, ezért készítem zabpehelylisztből. Zabpehelyliszthez úgy jutsz a legkönnyebben és legolcsóbban, ha veszel fél kg zabpelyhet a Penny-ben 200 Ft-ért és ledarálod. A bioboltokban kapható zabpehelyliszt kilója 600-700 Ft.

2013-05-30 14:32:41

csakfinoman mondta:

Köszönöm a válaszod. :)

2013-06-07 22:34:06

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: