Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Közepes
  • 100 g zabpehely
  • 3 ek kefír
  • 1 db narancs
  • csipet só, csipet fahéj
  • 25 g étcsokoládé
  • 1 tk vanília arom
  • 2 csipet szódabikarbóna

Narancsos csokis zabpehelykeksz

A narancs héját lereszeljük, egy tálba tesszük. Belefacsarjuk a levét is. A csokit nagyobb darabokra törjük.
A zabpelyhet serpenyőben megpirítjuk, majd hozzákeverjük a narancsos keverékhez. Nem kell állni hagyni, mert forró a zabpehely, rögtön beszívja a narancs levét. Hozzákeverjük a többi hozzávalót is (kanállal, mert nagyon ragad). Vizes kézzel kekszeket formázunk, sütőpapírra tesszük őket és 170-180 fokon sütjük, amíg kicsit meg nem pirul (kb 10-15 perc).
tipp Aki édesszájú, az tegyen hozzá valamilyen formában 50 g édesítő szert. De aki kevésbé édesszájú, annak a narancs levéből és az étcsokiból származó édesség elég lesz.
.
Vendég

Julcsi mondta:

Nagyon jól kinéz! Azt hiszem , nekem édesen kell kipróbálni:)

2013-04-09 22:36:16

W-oros mondta:

Majd írd meg, hogy milyen lett! :)

2013-04-10 08:19:41

Vendég

Julcsi mondta:

Kefír híján gyümölcsjoghurt (nem is akármilyen:) ), aroma helyett vaníliás cukor, + két evőkanál barnacukor. Az eredmény pedig pillanatok alatt eltűnt!! Félretettem két darabot a gyerkőcnek, de nem tudtam elég időben nekiadni :(
Akinek tetszik az ízvilág, rögtön 3 adagot készítsen!!
Nagyon-nagyon finom!

2013-04-16 07:55:41

Vendég

Impuls mondta:

A csoki nem olvad meg a meleg zabpehelytől?

2014-03-25 16:54:09

W-oros mondta:

De igen, egy picit megolvad, de az adja az igazi különlegességét. Így lesz benne elkeverve is meg darabokban is :) Bár most olvasom, hogy nem voltam teljesen egyértelmű a leíráskor. Ha szeretnéd, akkor a legvégén is belekeverheted a csokit és akkor csak minimálisan olvad meg a kefírtől.

2014-03-26 08:19:24

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: