Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Magas
  • 76 dkg liszt
  • 34 dkg cukor
  • 2 kiskanál szódabikarbóna (púpos kiskanál)
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 5 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál méz

Mézeskalács (tuti finom, tuti puha)

Az egészet jól összegyúrjuk. A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, sütőpapíros tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.
A díszítéshez használt diót, mogyorót, szezámmagot, kókuszreszeléket sütés előtt rátehetjük a tésztára, a drazsé és cukorféleségek cukormázzal történő felragasztását, illetve cukormázas díszítést a sütés után végezzük el.
(Cukormáz: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá 15 dkg porcukrot és igen jól keverjük ki.)
tipp Próbáltam már nádcukorral is készíteni, de sajnos nem ugyanaz az állag lett a végeredmény, így a fehér cukrot ajánlom.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: