Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Magas
  • 1 tk nádcukor
  • 0, 5 cs vaníliás puding
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 500 g leveles tészta

Meggyes leveles tészta

A meggybefőtt levében elkeverem a pudingport és a cukrot, majd addig főzöm, míg sűrű nem lesz. Ha besűrűsödött, hozzákeverem a meggyet és elzárom a tüzet alatta.
A mirelit tésztát kiengedem, majd 3 részre vágom. A deszkát jól belisztezem, majd az első szeletet vékonyra nyújtom és félbe vágom késsel. Az egyik félbe 2-3 ek tölteléket teszek, majd a tészta bal és jobb oldalát ráhajtom, illetve a két végét jól összenyomkodom és óvatosan feltekerem. Úgy helyezem sütőpapíros tepsibe, hogy az a része legyen alul, ahol véget ért a tészta. Késsel megszurkálom, hogy a gőz majd ki tudjon jönni.
Ezt megismétlem a másik darab tésztával is és utána még a többivel is, így összesen 6 db sütim lesz.
Majd sütőbe teszem és a legnagyobb fokozaton addig sütöm, míg a tészta szépen megbarnul.
tipp Én igen nagy réseket vágtam a tészta tetejére, így sajnos a töltelék leve ki is folyt, ezért kellenek csak apró lyukak. De azért a végén rálocsoltam a tepsiből és úgyis nagyon finom lett :)
.

Ritus mondta:

Ez jó, úgyis régen ettem meggyes sütit, csak nem nagyon szeretem a bolti tésztát...de majd azt helyettesítem házival ;) Az egy üveg az mekkora üveg? :)

2012-10-13 23:01:33

W-oros mondta:

Tök mindegy, mert ami töltelék nem megy bele a tésztába, mert soknak tartod, az úgy is elfogy kanállal pillanatok alatt, olyan fincsi :)
Én igen nagy üvegeset készítettem, de az házi befőtt volt. Szerintem az az átlag nagyságú magozott befőtt lenne az, ami pont elég lenne bele.

2012-10-14 09:41:02

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: