Belépve mint:

kilépés
15
Egyszerű
Közepes
  • 500 g bármilyen tortellini
  • 0, 5 l főzőtejszín
  • 1 marék medvehagyma
  • 1 kk. olaszos fűszerkeverék
  • 5 dkg trapistasajt

Medvehagyma krémes tortellini

Én száraz tortellinit vettem, ezért meg kellett főznöm.
Míg főtt, a medvehagymát nagyobb darabokra vágtam és 5 percig főztem a főzőtejszínben. Ezután leturmixoltam és visszaöntöttem a serpenyőbe, hozzáadtam a fűszerkeveréket, a lereszelt trapista sajtot, és sót, mert igényelt egy kicsit. Addig kevergettem, míg a sajt elolvadt és besűrítette a tejszínt, majd elzártam alatta a tüzet és tálaltam.
tipp Utólag jöttem rá, hogy 0,4 l tejszín is elég, mert akkor nem marad a végén krém. A 0,5 l tejszínből maradt a végére, de semmi gond, mert főztem hozzá sima tésztát :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: