Belépve mint:

kilépés
60
Összetett
Közepes
  • 20 dkg sárgarépa
  • 4 db tojás
  • 23 dkg porcukor (nyirfacukorból)
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 15 dkg darált mogyoró (vagy darált dió, vagy mandula)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só, 1 kk szerecsendió, 1 kk reszelt gyömbér
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 1 narancs reszelt héja

Mascarponés répatorta

A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük.
A tojások sárgáját 11,5 dkg porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csipet sót, a répát, a lisztet, a citrom reszelt héját és a darált mogyorót. A gyömbérrel és a szerecsendióval ízesítjük, majd kemény habbá verjük a tojások fehérjét és óvatosan a masszához vegyítjük.
Ezután tortaformába öntjük és kb 35 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet:
Az 50 dkg mascarponét 11,5 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral jól összekeverjük, majd hozzávegyítjük a narancs reszelt héját.
Ha kihűlt a tészta, lapjában ketté vágjuk és mind két lapot megkenjük krémmel. Akinek szimpatikusabb, az igazi tortát is készíthet, ha a két lap közé tölti a krém 3/4-ét a többivel pedig beborítja.
tipp Fél citrom és fél narancs kifacsart levét kevertem a krémhez, így karakteresebb lett, de aki édesebb szájú, az ezt ne tegye.
.
Vendég

Lualua mondta:

A legeslegfincsibb nem hìzlalò sajttorta a vilàgon!!! :)

2013-01-20 12:07:16

Szooke mondta:

Igazán ízletes könnyű süti! :)

2013-01-20 18:40:31

Vendég

Bandi mondta:

Nagyon jeee volt, remelem meg fogok ilyet enni :P

2013-01-20 21:10:33

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: