Belépve mint:

kilépés
60
Összetett
Közepes
  • 5 db tojás
  • 8 ek. kristálycukor
  • 5 ek. liszt
  • 3 ek. kakaópor
  • 1 ek. cukrozott kakaópor
  • 3 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 20 dkg (RAMA) margarin
  • 7 dkg étcsoki, 3 dkg tejcsoki
  • 25 db magozott meggy

Lúdláb

Piskóta: 5 tojássárgáját 5 ek. cukorral habosra keverem. Hozzáadok 5 ek. lisztet, 2 ek. kakaóport és 1 ek. cukrozott kakaóport jól összekeverem, majd beleforgatom az 5 tojásfehérjéből vert kemény habot. Én kb. egy 15X25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, így egy elég magas piskótát kaptam. 20-25 perc alatt sült készre.
Krém: A tejet, a pudingport, 1 ek. kakaóport és 3 ek. cukrot simára kevertem és sűrűre főztem. Levettem a tűzről beletörtem az étcsokit és a tejcsokit, majd addig kevertem, míg a csokik elolvadtak. Amikor kihűlt a krém hozzákevertem a habosra vert margarint és 10-15 szem meggyet.
Amikor a piskóta is kihűlt félbe vágtam és úgy kentem rá a masszát, mert "felénk" úgy kedvelik a sütit, ha a krém kétszer olyan vastag, mint a piskóta :) A másik feléhez készítek még egy adag krémet így 10 ember is bőven jól lakik belőle.
tipp A tetejét lehet meggyel vagy tortabevonóval (20dkg tortabevonó csoki+0,5dl olaj) díszíteni. De akár kombinálható is :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: