Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Magas
  • fél kg lencse
  • 1 db nagy lilahagyma
  • 1, 5 ek (nád)cukor
  • 5 csipet só + 1 kk só
  • 9 ek balzsamecet
  • 2 ek 10%-os ecet
  • 4 ek olivaolaj
  • 4 db babérlevél

Lencsesaláta

A lencsét előző este beáztatjuk. Másnap bő vízben, amibe 4 db babérlevelet és 1 kk sót beletettünk puhára főzzük.
Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk és a cukros, sós, ecetes, balzsamecetes, olajos keverékkel a lencséhez hozzákeverjük.
Pár órára hűtőbe tesszük és utána fogyasztjuk.
tipp Ha elszeretnénk kerülni az intenzív hagyma ízt, akkor a meleg lencsébe keverjük a hagymát és az öntetet is. Akkor a hagyma egy kicsit megpuhul és a cukor is könnyebben elolvad :)
.

Szooke mondta:

Kitűnő köret, de magában is megállja a helyét!

2013-05-10 19:18:31

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: