Belépve mint:

kilépés
20
Egyszerű
Közepes
  • 1 bögre tejföl 12%-kos
  • 1 evőkanál (reform)ételízesítő
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 liter víz
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál (teljes kiörlésű) liszt
  • 2 evőkanál egész köménymag
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál só
  • pékáru, petrezselyemlevél

Köménymagleves

Az egész köménymagot pattogásig pirítom az olajon majd hozzáadom a lisztet és barnulásig tovább pirítom.
Leveszem a tűzről és hozzákeverem a paprikát, a sót és az ételízesítőt majd 3 dl vízzel simára kikeverem. Utána hozzáadom a maradék vizet és beleteszem a hagymát, amit négybe elvágtam.
Forrástól számított 5 percig főzöm, majd leszűröm és a "tiszta" lében elkeverem a tejfölt illetve egy fél csomó apróra vágott friss petrezselyemlevelet.
Pirított zsemle, kifli vagy kenyér a legjobb belevaló :) ebbe az egyszerű finomságba.
tipp Ha nem akarom, hogy darabokban álljon benne a tejföl, akkor egy merőkanálnyi lében keverem el először a tejfölt (külön edényben) és utána öntöm az egészbe bele.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: