Belépve mint:
20
Egyszerű
Közepes
2
2
8083
0
- 1 bögre tejföl 12%-kos
- 1 evőkanál (reform)ételízesítő
- 1 db vöröshagyma
- 2 liter víz
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál (teljes kiörlésű) liszt
- 2 evőkanál egész köménymag
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál só
- pékáru, petrezselyemlevél
Köménymagleves
Az egész köménymagot pattogásig pirítom az olajon majd hozzáadom a lisztet és barnulásig tovább pirítom.Leveszem a tűzről és hozzákeverem a paprikát, a sót és az ételízesítőt majd 3 dl vízzel simára kikeverem. Utána hozzáadom a maradék vizet és beleteszem a hagymát, amit négybe elvágtam.
Forrástól számított 5 percig főzöm, majd leszűröm és a "tiszta" lében elkeverem a tejfölt illetve egy fél csomó apróra vágott friss petrezselyemlevelet.
Pirított zsemle, kifli vagy kenyér a legjobb belevaló :) ebbe az egyszerű finomságba.

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: