Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Alacsony
  • 1 db kisebb fej karfiol
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 1 doboz tejföl
  • 3 ek. (teljes kiőrlésű)liszt
  • (reform)ételízesítő, bors, só
  • víz
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Karfiolfőzelék

A kisebb rózsáira szedett karfiolt a kockára vágott krumplival puhára pároljuk fedő alatt annyi vízben, ami kb háromnegyedig lepi el. Közben sózzuk, borsozzuk és ételízesítjük ízlés szerint. Ha minden megpuhult, akkor hozzáadjuk az apróra vágott friss petrezselymet és a tejfölből, lisztből készített habarást óvatosan hozzákeverjük. Ilyenkor egy kicsit krumplipaszírozóval megnyomkodjuk, hogy CSAK EGY KICSIT megtörjenek a nagyobb darabok és egy rottyanás után már kész is.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: