Belépve mint:

kilépés
25
Egyszerű
Alacsony
  • 2 db karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 0, 5 l víz
  • 0, 5 pohár tejföl
  • olíva olaj, só, bors, (vega)ételízesítő, szerecsendió

Karalábékrémleves

A kockára vágott hagymát és karalábét kevés olíva olajon 5 percig pirítjuk, majd sóval, ételízesítővel, borssal fűszerezzük, összeforgatjuk és felöntjük a fél liter vízzel. Kb. 15 percig főzzük, de ha nagyon gyenge a zöldség, akkor elég csak pár perc, hogy egy kicsit megpuhuljon.
Ezután turmixgépbe öntjük (vagy botmixer) és pépesítjük.
Visszatesszük a lábosba és forralunk rajta egyet, és eközben hozzákeverjük a tejfölt(én kézi habverővel szoktam, hogy véletlen se csomósodjon). Ha szükséges még öntünk hozzá vizet, hogy leves állaga legyen, illetve szerecsendióval és ha kell még sóval és borssal ízlés szerint tovább ízesítjük.
tipp A szerecsendióval óvatosan, kevés kell belőle, mert nagyon intenzív fűszer!
.
Vendég

Julcsi mondta:

A tejfölről nem szóltál... de azért el tudom képzelni, hova mikor mennyit :)

2012-08-31 20:43:46

W-oros mondta:

úúú tényleg, köszi! Már javítom is! :) És persze örülök, hogy jó a képzelőkéd.

2012-09-01 11:14:03

Vendég

Julcsi mondta:

Tegnap erre került a sor, csak tejföl nem volt itthon, ezért tejszínnel készült. Peti is ette csak neki még grízzel sűrítettem. És mivel maradt tejszín, ma a mogyorós tésztádat fogjuk készíteni:)

2012-09-06 09:22:45

W-oros mondta:

örülök, hogy így bejön még Petinek is! És akkor jó főzöcskét mára is... :)

2012-09-06 11:55:11

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: