Belépve mint:

kilépés
45
Egyszerű
Közepes
  • 1 bögre tejföl 12%-kos
  • 1 kiskanál (tengeri)só
  • 2, 5 liter víz
  • 1 nagy fej karalábé, vagy két kisebb
  • 1 kiskanál (reform)ételízesítő
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál (oliva)olaj
  • 4 kiskanál barnarizs
  • 2 kiskanál (tönköly)búzaliszt-púpos kiskanál

Karalábé leves

A hagymát apró kockákra vágom és az olajon megpirítom. Hozzáteszem a rizst, fél liter vizet és az ételízesítőt majd 10 percig forralom. Ezután hozzáteszem a karalábét, a sót és addig főzöm, míg megpuhul a karalábé és a rizs is.
Egy tálban csomómentesre keverem a lisztet, a tejfölt és egy merőkanál levet majd folyamatos keverés mellett visszaöntöm a leveshez.
Ha szükséges tovább ízesítem és kész is.
tipp Én elég nagy darabokra vágtam a karalábét. Ha kisebbek, akkor nem kell ennyi idő az elkészítéséhez. De akkor sem kellene, ha sima rizst használnék, mert az gyorsabban megfő.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: