Belépve mint:
40
Összetett
Közepes
1
0
2273
0
- 10 dkg szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg harcsa
- 2 db paradicsom
- 2 db színes lecsópaprika
- 2 dl tejföl
- 1 tk. örőltpaprika
- 1 ek. (tönköly)fehérliszt
- 2 ek. olaj
- só, erős paprikakrém
- 3 dl víz
Harcsapaprikás
Az apró kockákra vágott szalonnát megfuttatom, majd megpirítom rajta a kockára vágott hagymát. Hozzáadok 1 tk. őrölt paprikát és felöntöm 3 dl vízzel. Ha felforrt, beleteszem az összevágott paradicsomot és ízlés szerint erős paprikakrémet, majd 20 percig főzöm. Eközben a lisztet a tejföllel és egy kevés vízzel elkeverem, majd behabarom vele a paradicsomos levet, utána pedig leszűröm.Egy nagyobb serpenyőben olajon megfuttatom a vékony csíkokra vágott paprikát, majd ráteszem a harcsa darabokat és megpirítom mindkét oldalát mindegyik darabnak. Óvatosan kell forgatni, mert egy idő után könnyen szétesik. Ha szép pirosak, ráöntöm az előzőleg elkészített levet és még 10 percig párolom, illetve ha szükséges tovább ízesítem.
Sót mindenképp csak a legvégén rakok rá, ha kell, mert a szalonna elég csalóka.

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: