Belépve mint:

kilépés
40
Egyszerű
Közepes
  • 1 kg tengeri halfilé
  • 4 marék rizs, 1 marék szezámmag, zöldborsó és káposzta
  • 1 db vöröshagyma, fehérrépa, répa
  • tengeri só, (reform) ételízesítő, bors, citromfű
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • egy kevés vaj
  • 0.5 dl víz

Hal zöldséges rizs ágyon

A tepsi alját kikenjük vajjal és eloszlatjuk rajta a rizst(nem főzzük meg!!!). A zöldségeket apróra vágjuk egy külön tálban összekeverjük és eloszlatjuk a rizs tetején. Megszórjuk egy kevés ételízesítővel és tengeri sóval.
A halfilék mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, citromfüvezzük és a zöldségre helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal megszórjuk a szezámmaggal majd alá öntjük a fél dl vizet.
Alufóliával lefedjük és a sütőbe rakjuk.
Addig sütjük az alufóliával lefedve, míg a hal kienged. Utána levesszük az alufóliát és addig sütjük tovább míg a hal megpirul.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: