Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 0, 3 liter víz
  • 1 kiskanál őrőlt gyömbér
  • 2 kiskanál ételízesítő
  • 2 evőkanál tönköly tarhonya
  • ízlés szerint só, ha szükséges
  • 2 szelet pulykamell
  • 3 evőkanál (szőlőmag)olaj

Gyömbéres pulyka tönköly tarhonyával

A pulykamellet már előző este megszórhatjuk egy kiskanál ételízesítővel.
Mindkét szeletet megpároljuk, majd vékony csíkokra szeleteljük. 2 evőkanál szőlőmagolajon addig pirítjuk, míg aranybarna nem lesz. Ekkor meghintjük a gyömbérrel (és ha kell sóval), jól összeforgatjuk és már kész is.
A tarhonyát néhány percig pirítjuk 1 evőkanál olajon, majd vizet öntünk rá, és 1 kiskanál ételízesítővel ízesítjük. Ha megpuhult, leszűrjük és a hússal fogyasztjuk.
tipp Nekem száraz volt így együtt, ezért egy kis savanyú paprikával dobtam fel.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: