Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Alacsony
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 2 db krumpli
  • 2 db fokhagymagerezd
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kiskanál vegeta, pirosarany, só
  • 2 csipetnyi őrölt bors, őrölt kömény
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj

Frankfurti leves

A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a vöröset kockákra vágjuk. A vöröshagymát megdinszteljük az olajon, a kelkáposztát a krumplival együtt rátesszük és 2,5 liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót, vegetát, pirosaranyat, köménymagot és a zúzott fokhagymát.
Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli.
A lisztet és a tejfölt csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a borsot, a paprikát és elkeverjük a levesben.
Akinek mindenképp kell bele "husi", bele tehet egy pár virslit, az utolsó 10 percben.
tipp Ha csípős levest szeretnél, akkor vagy csípős pirosaranyat rakj bele vagy egy pár csípős virslit, de semmi képen ne mind a kettőt, mert akkor nagyon erős levest kapsz - mint mi -. :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: