Belépve mint:

kilépés
20
Egyszerű
Alacsony
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1, 5 l víz
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 ek olaj
  • (reform)ételízesítő, só, bors, őrölt szerecsendió
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 ek liszt

Fokhagymakrémleves

Az áttört fokit az olajon megfonnyasztjuk, majd felöntjük a vízzel és hozzákeverjük a kettő kanál lisztet, amit kézi habverővel a legegyszerűbb csomómentesre keverni benne.
Ha felforrt, ízesítjük a húsleveskockával, a sóval, az ételízesítővel, a frissen őrölt borssal és a szerecsendióval.
Elzárjuk alatta a tüzet, hozzá keverjük a tejszínt és már tálalható is.
tipp Tálalható pirítóssal, levesgyönggyel, reszelt (füstölt)sajttal vagy csak egyszerűen magában is :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: