Belépve mint:
180
Átlagos
Közepes
4
2
31479
7
- ízlés szerint só
- 0.5 kiskanál őrőlt bors
- 1 kiskanál őrőlt pirospaprika (púpos) és ételízesítő
- 1 db vöröshagyma
- 2 közepes répa, 2 közepes fehérrépa, 3 gerezd fokhagyma
- 2 marék lencse
- 2 evőkanál (oliva) olaj
- 1.5 liter víz
Egyszerű lencseleves
A lencsét minimum 2-3 órával a főzés előtt beáztatjuk.Az olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, rárakjuk a paprikát, a borsot és az ételízesítőt. Gyorsan összekeverjük, nehogy megkeseredjen a paprika, rárakjuk a lencsét és felöntjük a vízzel. Kb. két óra múlva már elég puha lesz a lencse, akkor rátesszük az apróra vágott zöldségeket és addig főzzük, míg minden megpuhul. 5-6 perccel a tűz elzárása előtt az összetört fokhagymát hozzákeverjük, újrakóstoljuk és ízlés szerint tovább ízesítjük, ha még szükséges.


szél viki mondta:
az egyik kedvenc levesem nagyon finom2013-08-31 11:47:58

Pirik Ingrid mondta:
Szuper recept! :-)2014-01-29 09:43:30

Matuzáné Berkes Tímea mondta:
Nagyon jó ez a recept! Ha lencse levest csinálok otthon, akkor mindig ezt a receptet használom! Nekem nagyon bevált! :)2018-03-11 12:20:23

Matuzáné Berkes Tímea mondta:
Nagyon jó ez a recept! Ha lencse levest csinálok otthon, akkor mindig ezt a receptet használom! Nekem nagyon bevált! :)2018-03-11 12:20:30

Matuzáné Berkes Tímea mondta:
Nagyon jó ez a recept! Ha lencse levest csinálok otthon, akkor mindig ezt a receptet használom! Nekem nagyon bevált! :)2018-03-11 12:20:35

Matuzáné Berkes Tímea mondta:
Nagyon jó ez a recept! Ha lencse levest csinálok otthon, akkor mindig ezt a receptet használom! Nekem nagyon bevált! :)2018-03-11 12:20:43
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: