Belépve mint:

kilépés
180
Átlagos
Közepes
  • ízlés szerint só
  • 0.5 kiskanál őrőlt bors
  • 1 kiskanál őrőlt pirospaprika (púpos) és ételízesítő
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 közepes répa, 2 közepes fehérrépa, 3 gerezd fokhagyma
  • 2 marék lencse
  • 2 evőkanál (oliva) olaj
  • 1.5 liter víz

Egyszerű lencseleves

A lencsét minimum 2-3 órával a főzés előtt beáztatjuk.
Az olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, rárakjuk a paprikát, a borsot és az ételízesítőt. Gyorsan összekeverjük, nehogy megkeseredjen a paprika, rárakjuk a lencsét és felöntjük a vízzel. Kb. két óra múlva már elég puha lesz a lencse, akkor rátesszük az apróra vágott zöldségeket és addig főzzük, míg minden megpuhul. 5-6 perccel a tűz elzárása előtt az összetört fokhagymát hozzákeverjük, újrakóstoljuk és ízlés szerint tovább ízesítjük, ha még szükséges.
tipp Én szeretem a kicsit csípős levest, ezért beleraktam egy csapott kiskanál csípős pirosaranyat, amitől erős nem lett, de csípős igen.
.
Vendég

szél viki mondta:

az egyik kedvenc levesem nagyon finom

2013-08-31 11:47:58

W-oros mondta:

Egészségedre!

2013-09-02 13:08:32

Vendég

Pirik Ingrid mondta:

Szuper recept! :-)

2014-01-29 09:43:30

Vendég

Matuzáné Berkes Tímea mondta:

Nagyon jó ez a recept! Ha lencse levest csinálok otthon, akkor mindig ezt a receptet használom! Nekem nagyon bevált! :)

2018-03-11 12:20:23

Vendég

Matuzáné Berkes Tímea mondta:

Nagyon jó ez a recept! Ha lencse levest csinálok otthon, akkor mindig ezt a receptet használom! Nekem nagyon bevált! :)

2018-03-11 12:20:30

Vendég

Matuzáné Berkes Tímea mondta:

Nagyon jó ez a recept! Ha lencse levest csinálok otthon, akkor mindig ezt a receptet használom! Nekem nagyon bevált! :)

2018-03-11 12:20:35

Vendég

Matuzáné Berkes Tímea mondta:

Nagyon jó ez a recept! Ha lencse levest csinálok otthon, akkor mindig ezt a receptet használom! Nekem nagyon bevált! :)

2018-03-11 12:20:43

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: