Belépve mint:

kilépés
60
Összetett
Magas
  • 1, 7 dkg vaníliás cukor
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 3, 5 dkg kakaópor
  • 20 dkg RAMA margarin
  • 6 db vékony piskóta

Dobostorta

A 6 szelet vékony piskótát (kb. 22 cm átmérőjű) úgy a legegyszerűbb elkészíteni, hogy a boltban veszünk egy dobozzal, amiben 3 szelet van és mindegyiket megfelezzük. De persze sütni is lehet.
Krém: A 4 egész tojást a porcukorral habosra verjük(habverő géppel). Külön tálban a margarint szintén habosra verjük majd hozzákeverjük a kakaót, a vaníliás cukrot és a felolvasztott csokit. Ha ez is megvan, akkor a két masszát összeöntjük és addig keverjük míg kenhető lesz. Ha nem akar rendesen megkeményedni, rakjuk be a hűtőbe pár percre, dermedni.
Ezután 5 lapot megkenünk a krémmel. Nem kell spórolni, sok ez a krém!!!
Cukormáz: A hatodik (nem megkent!!!) lapra fog kerülni olyan módon, hogy a lapot 12 szeletre vágjuk, szorosan összetoljuk, mintha nem is lenne elvágva. A kristálycukrot megolvasztjuk és ráöntjük a szeletekre. Nagyon gyorsan szét kell választanunk a szeleteket, mert a cukormáz hamar megköt, majd a tortára rakjuk a szeleteket.
tipp Ha marad egy kevés krém, akkor az nagyon jó célt szolgál díszítésként, vagy más oldalról nézve: a szépséghibák elfedésére :) Aki megcsinálja, büszke lesz magára, mert nem kis kihívás, főként a felső lap elkészítése! ;)
.

Szooke mondta:

:) Ez nagyon közel került a szívemhez! :)

2013-05-10 19:24:06

W-oros mondta:

Akkor jó! :)

2013-05-11 12:31:27

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: