Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál só és bors
  • 1 liter húsleveslé (kockából is jó)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 30-35 dkg cékla
  • 3 kiskanál étkezési keményítő vagy 2 db közepes krumpli

Céklakrémleves

A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és az olajon megpirítjuk. Ezután a megpucolt és apróra vágott céklát rárakjuk és 10 percig pirítjuk, majd ráöntjük a húsleveslét. Ízesítjük sóval, borssal majd addig főzzük, míg a cékla megpuhul. Ezután turmixban összezúzzuk, majd visszarakjuk a tálba és hozzáadjuk az étkezési keményítőt, illetve a tejfölt és simára keverjük. Rottyanjon még egyet és kész.
Ha az étkezési keményítő helyett krumplit használunk, akkor azt főzzük együtt a céklával(nem gond, ha szét fől).
Az íze fanyar lesz, melyen cukorral finomíthatunk.
tipp Én cukrot nem tettem bele, hanem 2 kiskanál tört lenmagot a tányéromba, ami teljesen elvette az erős fanyar ízt. És még egészségesebb is, sokkal!!! Minél apróbbra vágod a céklát, annál gyorsabban megfő.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: