Belépve mint:

kilépés
50
Egyszerű
Közepes
  • 1 db sárgarépa
  • fél fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 marék káposzta
  • 25 dkg spagettitészta
  • 1 üveg bambuszrügy (180g)
  • 2 db gomba
  • olívaolaj, szójaszósz
  • só, bors, rómakömény, masala por, fokhagymapor

Bambuszrügyes kínai tészta

5 ek olajon és 5 ek szójaszószon a vékony csíkokra vágott hagymát, répát és fehérrépát, illetve a nagyobb darabokra vágott káposztát 5 percig pirítjuk, majd a gomba hozzáadása után még 5 percig. Végül hozzá adjuk a bambuszt és ekkor ízesítjük is fél tk masala porral, fél tk római köménnyel, egy csapott tk fokhagymaporral, és ízlés szerint sóval, borssal. Ezután jól összekeverjük és pirítjuk, míg a répa meg nem puhul.
Közben a tésztát megfőzzük, majd egy másik serpenyőben 5 ek olajon és 5ek szójaszószon 10 percig pirítjuk.
Ezután abban a serpenyőben öntjük össze az egészet, amelyik a nagyobb és pár percig forgatjuk a tűzön, illetve tovább ízesítjük, ha szükséges utána már fogyaszthatjuk is.
Néhány rózsa brokkolit is rakhatunk bele, én csak azért tettem, mert volt megpárolva a hűtőben.
tipp Ha valaki szereti a csípőset, akkor ízlés szerint borssal, paprikával vagy akár erős pistával is ízesítheti. Én egy tk olyan olajat tettem hozzá, amiben hónapok óta nagyon erős chili paprika ázik.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: