Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Alacsony
  • 0, 5 kg egész zöldbab
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 1 nagy pohár tejföl
  • só, bors, (reform)ételízesítő, őrölt fűszerkömény, víz

Baconbe tekert zöldbab

A zöldbabot sós vízben, egészben megpároljuk. Nem muszáj teljesen puhára, mert a sütőben majd készre sül.
Ezután 8-10 db zöldbabot összefogunk és beletekerjük egy bacon szalonnába, majd egy (nem nagy) tepsibe teszem. Ezt folytatom egész addig, míg a tepsi alját elfedem a tekercsekkel. Egymásra nem pakolom, mert akkor nem sül, hanem párolódik csak.
Ami kimarad a tekercselésből és így a tepsiből, azt megeszem :)
Ezután a tejfölt ízlés szerint fűszerezem, de úgy, hogy intenzív legyen. Én sót, reform ételízesítőt, borsot és őrölt fűszerköményt használtam.
Az egészet ráöntöttem a tekercsekre és kb. 30 perc alatt a tejföl barnulásáig készre sütöttem.
tipp Jó köretként is, de főételként is szuper!!!
.
Vendég

Julcsi mondta:

Te és a zöldbab!!! Ezt sosem gondoltam volna... És még magába is megeszed?!?!?!?!!!!

2012-09-06 09:24:09

W-oros mondta:

Bizony ám, már egy ideje! :)

2012-09-06 11:54:01

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: