Belépve mint:

kilépés
180
Átlagos
Közepes
  • 2 kiskanál só
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 1 db vöröshagyma
  • 1/4 zeller, 1 csomó petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél
  • 2 db fehérrépa
  • 2 db sárgarépa
  • 30 dkg szárazbab
  • 2 evőkanál (durum)liszt
  • 3.5 liter víz
  • 1 kiskanál (púpos) őrölt pirospaprika

Bableves egyszerűen

A babot feltesszük főni a vízben.
Kb. 1.5 óra múlva hozzáadjuk az apróra vágott zellert, répát, fehérrépát és vöröshagymát.
Ha felforrt rátesszük a sót, a pirospaprikát, az ételízesítőt.
Ha minden megpuhult (még kb. 1 óra) merünk ki a levéből, amiben simára keverjük a lisztet, majd visszaöntjük a levesbe és hozzá adjuk a babérlevelet és az apróra vágott petrezselymet és az összetört fokhagymát.
Ha újra felforrt kóstoljuk és ízlés szerint tovább ízesítjük.
Egy csapott kiskanál csípős pirosarannyal tehető pikánssá.
tipp Ha a babot fél nappal a főzés előtt beáztatjuk, akkor 1-1.5 óra alatt kész a leves, de akkor nem is kell csak kb. 2 liter víz.
.
Vendég

Erzsébet mondta:

Én előző este áztatom be a szemes babot, majdnem meleg bő vizbe, és másnap mikor főni teszem, 1 óra alatt megfő.

2014-02-21 10:19:44

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: