Belépve mint:

kilépés
90
Összetett
Alacsony
  • 6 db nagy alma
  • 1 kg savanyúkáposzta
  • citromlé
  • 1 tk őrölt kömény
  • 4 babérlevél, szerecsendió, bors
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg (zabpehely)liszt
  • 1 l tej
  • 20 dkg ementáli sajt
  • fél csokor petrezselyem
  • 3 dl víz

Almás savanyúkáposzta torta

A káposztát kinyomkodjuk és egy jó nagy tálba tesszük. 4 db almát meghámozunk, szeletekre vágunk, citromlében megforgatunk és a káposztához adjuk. Borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk, a babérlevelet és vizet hozzáadjuk és puhára pároljuk(kb30-40 perc). Sokszor megkeverjük, így az alma pépesre törik.
Közben a vajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük tejjel, simára keverjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a lereszelt sajt felét, Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk még egyet hagyjuk rottyanni, majd langyosra hűtjük.
Ha kész a káposzta hozzáadjuk a (besamel)mártást. Az egészet jól összekeverjük és egy NAGY tortaformába öntjük. Villával fellazítjuk, megszórjuk a sajt másik felével. A maradék két almát hámozás nélkül felszeletelünk, citromlében megforgatjuk és kirakjuk a tetejét.
Kb 40 perc alatt barnulásig sütjük.
tipp Az enyém sajnos nem állt össze a rossz sütőm miatt, de így is nagyon finom lett. Egytálétel, aminek egy adagja mindössze 230 kalóriát tartalmaz :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: